צלי ביין אדום ובצלצלים

מתכון של צלי ביין אדום לארוחת ערב או צהריים, וגם כמנה לארוחה רומנטית לאוהבי בשר ויין.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אתר "אדום אדום"

דרג:
צלי ביין אדום ובצלצלים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מגש צלי כתף לקדירה "אדום אדום" (1.1 - 1 ק"ג)
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כוסות יין אדום קברנה או מרלו
  • 6 כוסות מים רותחים
  • 12 בצלים קטנים קלופים או 6 בינוניים
  • 3 שיני שום בינוניות גדולות שלמות
  • 2 גבעולי רוזמרין טרי בינוניים

אופן הכנה:

1. מחממים שמן לחום גבוה ומטגנים את הבשר מכל הכיוונים עד להשחמה יפה.
2. מוסיפים לבשר מלח, פלפל וסוכר. מוסיפים יין ומים ומרתיחים. מנמיכים את הלהבה
לבינונית נמוכה תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.
3. מבשלים כ- 1 שעות על להבה בינונית נמוכה. מדי פעם הופכים את הצלי מצד לצד.
4. מוסיפים בצלצלים ורוזמרין וממשיכים לבשל כשעה נוספת.
5. מניחים בצד ל- ¼ שעה לפחות לפני שפורסים את הצלי לפרוסות.
 
דרג: