צ'יבורקי

כופתאות מטוגנות במילוי בשרי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נטלי קידר

דרג:
צ'יבורקי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן עבודה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 500 מ"ל מי סודה ישר מהבקבוק
  • למלית הבשר:
  • 700 גרם בקר
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • מלח
  • פלפל לפי הטעם
  • 10 ענפי כוסברה קצוצים דק
  • 125 מ"ל מים

אופן הכנה:

1. לתערובת הבשר: מחממים מחבת גדולה עם 1 כף שמן.  מערבבים את כל החומרים יחד ומוסיפים בהדרגה את המים. נותנים לבשר להתבשל על אש נמוכה עש שנהיה חום בהיר.
2. לבצק:  לשים את כל החומרים יחד עד ליצירת בצק חלק ונעים לעבודה. במידת הצורך ניתן להוסיף בהדרגה קמח.
3. נותנים לבצק "לנוח" במשך רבע שעה ואז יוצרים כדורים בגודל של פינג-פונג ונותנים מנוחה נוספת של 10 דקות.
4. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלים בעובי של כ0.5 ס"מ.
5. שמים כף מלית ומקפלים עם מזלג כמו בתמונה.
6. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים.
 
דרג: