צ'יבורקי

מאפה גרוזיני קלסי טעים

מאת: ריקי חן

דרג:
צ'יבורקי
שף חובבן - בינוני \ בשרי

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות חומץ
  • כף שטוחה מלח
  • כף סוכר
  • 2 כוסות גזוז, שוופס (אפשר להוסיף עוד רבע כוס)
  • מילוי:
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2-3 בצלים טחונים
  • עגבניה מרוסקת 1 בשלה בלי קליפה..
  • פלפל שחור, מלח, פלפל צ'ילי טחון לפי הטעם
  • 2-3 שיני שום
  • מעט מים
  • פטרוזיליה קצוצה דק,כמה עלי נענע קצוצים...

אופן הכנה:

הכנה
1. לשים את הבצק מספר פעמים עד לקבלת בצק חלק.
2. קורצים מהבצק 25 כדורים בגודל הרצוי מרדדים כל כדור עם מעט קמח במערוך, לשים בצד, מניחים כף גדושה של המילוי ,משטחים עם הכף, סוגרים לחצי סהר מסביב עוברים עם מזלג לסגירה טובה יותר וחותכים עם גלגלת משוננת מסביב.
3. מטגנים בשמן חם באש בינונית. זורקים חצי גזר טרי בשמן, שומר על צבע זהוב ושומר שלא ישרף.
דרג: