צזיקי - סלט יוגורט ומלפפונים

הצזיקי הוא סלט יוגורט ומלפפונים טעים שמקורו ביוון ונפוץ גם במדינות הבלקן וממש פשוט להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
צזיקי - סלט יוגורט ומלפפונים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 גביעים יוגורט "תנובה" 1.5% או 3%
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס קוביות קטנות של מלפפון
  • 2 כפות עלי שמיר קצוצים
  • פלפל טחון טרי

אופן הכנה:

הכנה
1 בוחשים את היוגורט ויוצקים אותו למסננת מרופדת בשכבה כפולה של נייר סופג המונחת מעל קערה. משהים 30 דקות לניקוז עודפי הנוזלים.
2. מעבירים את היוגורט לקערה ומוסיפים שום כתוש, קוביות מלפפון ושמיר קצוץ. מתבלים בפלפל לפי הטעם ומערבבים בכף.
3. מחלקים את הסלט לכלי הגשה ומעטרים בעלי שמיר.
דרג: