צ'ולנט

חמין אשכנזי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
צ'ולנט
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • נתחים למרק וחמין "אדום אדום"
  • 350 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים קרים ללילה
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לארבע
  • 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים גס
  • 1 ראש שום חצוי לרוחבו
  • 2 כפיות מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה
  • 6 יחידות שזיף שחור מגולען
  • מים לכיסוי הבשר
  • 1/3 כוס שמן צמחי
  • 180 גרם גריסי פנינה שטופים היטב

אופן הכנה:


אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר רחב שמן ומטגנים להזהבה את הבצל.
2. מוסיפים את הבשר ומטגנים להשחמה כ -15 דקות.
3. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ואז מוסיפים את המים עד 3 אצבעות מעל לגובה כיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.
4. מבשלים כ- ½ שעה ואז מוסיפים את השעועית, השום והשזיפים.
5. מבשלים כ- ½ שעה נוספת ומוסיפים את תפוחי האדמה.
6. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הגריסים, מכסים במים 2 אצבעות גובה מעל המוצקים.
7. מניחים בסיר מכוסה היטב בתנור בחום של 100 מעלות או בסיר חשמלי או על פלטה ללילה.
8. ניתן לגוון עם נתח בשר מעושן (חזה אווז 250 גר’) שמוסף בשלב התנור לתוספת טעם או להניח מעל קישקע.
דרג: