פתיתים ובשר ברוטב

פתיתים ובשר ברוטב, מנה עיקרית משביעה, מנחמת וטעימה במיוחד

מאת: ילי כהן

דרג:
פתיתים ובשר ברוטב
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6-8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • שלושת רבעי כוס פתיתים אפויים בצורת אורז
  • 250 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית כמון (לא חובה)
  • רבע כפית פלפל
  • 1 כף רוטב סויה בסגנון סיני
  • 5 כפות שמן
  • 2 תפו"א גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 1 צנצנת רוטב פסטה עשבי תיבול
  • 1 וחצי כוסות מים
  • כפית סוכר

אופן הכנה:

1. שמים בקערה את הפתיתים, הבשר הטחון, המלח, הכמון, הפלפל, רוטב הסויה וכף אחת של שמן.
2. אוחזים את הקערה ביד אחת וביד השניה לשים את כל החומרים עד אשר הפתיתים מפוזרים בצורה אחידה בבשר.
3. יוצרים מהבשר שמונה כדורים (פחות או יותר באותו גודל). משטחים כל כדור לצורה של קציצה. מניחים את הקציצות על קרש החיתוך לצד פרוסות תפוחי האדמה.
4. שופכים לקערה את רוטב הפסטה, המים והסוכר ומערבבים.
5. שופכים 4 כפות של שמן לסיר. בעזרת מבוגר, מחממים את השמן על אש בינונית. כעבור 2 דקות, מניחים בסיר את הקציצות זו לצד זו. מטגנים את הקציצות כ-2 דקות ובעזרת מרית הופכים אותן. מטגנים 2 דקות נוספות.
6. בעזרת מבוגר, שופכים על הקציצות את רוטב העגבניות ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כך שיכסו את כל הסיר.
7. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
8. כעבור חצי שעה, פותחים את הסיר ובודקים אם אחת מפרוסות תפוחי האדמה רכה ונשברת בקלות בעזרת מזלג. אם לא, מכסים ומבשלים עוד מספר דקות.
 
דרג: