פשטידת תרד

פשטידת תרד טעימה ומהירה להכנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: זהבה דהן, דיאטנית קלינית

דרג:
פשטידת תרד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנות 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 בצל יבש קצוץ
  • 1 ק"ג תרד טרי קצוץ או 400 גרם תרד קפוא (עלים) קצוץ ומסונן
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת תנובה 5%
  • 1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע יוגורט יופלה לבן טבעי 1.5%
  • 2 ביצים
  • 30 גרם קמח
  • 1 כף עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, ריחן)
  • פפריקה
  • מלח
  • פלפל
  • 50 גרם פתיתי לייט 9% מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בגודל 25X20 בנייר אפיה.
2. מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומוסיפים את התרד. ממשיכים לאדות עוד מספר דקות עד שרוב הנוזלים נעלמים.
3. מעבירים לקערה ומוסיפים את הגבינה הלבנה, גבינת כנען, היוגורט, הביצים והקמח ומערבבים היטב. מתבלים בעשבי תיבול, מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם.
4. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-20 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים את "פתיתי לייט" ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות.
דרג: