פשטידת תרד לפסח

פשטידת תרד עם גבינת פטה מיוחדת לחג הפסח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נאוה פרנס

דרג:
פשטידת תרד לפסח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 ק"ג תרד שטוף
  • 1/4 ק"ג גבינת פטה
  • 3 בצים גדולות
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 1/2 כוס אגוזים שבורים
  • 1 כוס תירס מקופסא או קפוא
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • עשבי תיבול שונים
  • פלפל לבן
  • זעתר טחון
  • מלח
  • לציפוי:
  • ביצה
  • שמשום

אופן הכנה:

1. את התרד השטוף מעבירים לסיר עם מים רתוחים למשך 3 דקות. מוציאים, מסננים נוזלים ומצננים.
2. מערבבים  את הבצים, הקמח מצה, גבינת פטה, אגוזים, תירס ופטריות שטופות וחתוכות לפרוסות דקות.
3. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול.
4. משמנים תבנית פיירקס (כל גודל מתאים) ויוצקים אליה את התערובת. 
5. מערבבים ביצה עם שמשום ושופכים מעל. 
6. אופים בחום בינוני עד להזהבה.

דרג: