פשטידת תרד וגבינות

פשטידת תרד וגבינות בשני צבעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פשטידת תרד וגבינות
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות/ תבנית בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לשכבת הבצק
  • 140 גרם קמח תופח
  • 75 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון (שומרים את החלבון לשכבת הגבינה)
  • 30 גרם פתיתי עמק של "השף הלבן"
  • 1/4 כפית מלח
  • לשכבת הגבינה
  • 250 גרם גבינה בולגרית עזים "פיראוס" מפוררת גס
  • 2 ביצים + 1 חלבון
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • לשכבת התרד
  • 25 גרם חמאת "תנובה"
  • 2 בצלים קלופים וקצוצים גס
  • 1 שקית עלי תרד קפואים של "סנפרוסט", מופשרים וסחוטים היטב
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 125 גרם גבינה בולגרית "פיראוס" 16% מפוררת גס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

הבסיס:
1. מערבלים את כל חומרי הבסיס במעבד מזון עם להב פלסטיק עד לקבלת בצק פירורי.
2. משטחים את פירורי הבצק בתחתית תבנית משומנת, מהדקים ומעבירים למקרר.
מלית הגבינה:
1. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
שכבת התרד:
1. ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל ומאדים כ-5 דקות עד שמתרכך.
2. קוצצים גס את התרד הסחוט בעזרת סכין ומוסיפים למחבת.
3. מאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד שהתרד יבש.
4. ממליחים, מפלפלים, מערבבים ומסירים מהאש.
5. מצננים כ-10 דקות.
6. מוסיפים לתערובת התרד ביצים, פירורי לחם, גבינה ומערבבים.
מרכיבים את הפשטידה:
1. מניחים את מלית הגבינה על הבסיס, תוך השארת שוליים של 4 ס"מ ללא מלית.
2. ממלאים את השוליים במלית תרד, מכסים ביתרת המלית ומיישרים.
3. אופים 60-50 דקות עד להזהבה והתייצבות.
דרג: