פשטידת תפו"א ופטריות

פשטידת תפו"א ופטריות, מנה קלה וטעימה, מנה עיקרית משביעה לארוחת צהריים או ערב

מאת: איריס מאיר

דרג:
פשטידת תפו"א ופטריות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 תפו"א גדולים מבושלים
  • 1 קופסת פטריות שמפיניון טריות
  • בצל בינוני חתוך לקוביות
  • 1/2 שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 חב' חמאה
  • 5-7 כפות קמח תופח

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מע'.
2.  מטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב עדין, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-3 דק'.
3. מועכים את התפו"א עם החמאה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים . מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומוסיפים בהדרגה את הקמח תוך ערבוב (בהתחלה 5 כפות, את השאר מוסיפים במידה וצריך). הבלילה צריכה להיות סמיכה אך לא יותר מידי.
4.  מעבירים לתבנית משומנת, אופים בין 30 ל- 40 דק'.


דרג: