פשטידת תפוחי אדמה בשמנת גבינות וצנוברים

פשטידה מוקרמת מצויינת להגשה בחג השבועות או בארוחת ערב משפחתית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
פשטידת תפוחי אדמה  בשמנת גבינות וצנוברים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפתם
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 150 גרם קולאז’ קשקבל מגוררת
  • 100 גרם פטה כבשים – פיראוס, מגוררת
  • 1 גביע גבינת תנובה 5% או 9%
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 1 כוס עירית קצוצה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 3 ביצים
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 50 גרם צנוברים קלויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ).

2.  קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה.

3. ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד שיזהיבו. מעבירים לקערה מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

4. יוצקים לתבנית אופים כ- 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה

5. מוציאים מהתנור ממתינים חצי שעה פורסים ומגישים עם סלט ירוק ליד ויוגורט צונן.


דרג: