פשטידת קישואים וכרובית

פשטידה קלה ומהירה להכנה

מאת: שמרית סגל

דרג:
פשטידת קישואים וכרובית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 קישואים
  • 1 גזר
  • 2 בצלים
  • 1/2 כרובית
  • 1/2 חבילה פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח תופח
  • שמיר קצוץ דק
  • 2 כפות מרק עוף
  • 1 כף מרק בצל
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 שמנת חמוצה 9%
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 פרוסות גבינה צהובה מגורדת או חתוכה לקוביות גסות

אופן הכנה:

1. מגרדים בקערה את הבצל, הגזר והקישואים. במקביל מרתיחים את הכרובית בסיר עם כף מרק עוף.
2. סוחטים את כל הנוזלים של הירקות המגורדים ומעבירים לקערה נפרדת.
3. מוסיפים לתוך הגרדה את שאר המצרכים.
4. כשהכרובית מוכנה מועכים אותה ומוסיפים אותה לבלילה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית מאפינס משומנת היטב לתנור לחום של 180-200 מעלות עד שהבלילה מתייצבת ומשחימה (30-45 דקות). לחלופין ניתן להכין בכל תבנית אחרת ולהוסיף איזה ירקות שרוצים (אפשר ומומלץ להוסיף גם בטטה)

 
דרג: