פשטידת פסטה עם פטריות, בצל וגבינה בולגרית

פשטידה מהירה להכנה שכולם אוהבים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חוברת מתכונים בשיתוף "על השולחן" ופיראוס

דרג:
פשטידת פסטה עם פטריות, בצל וגבינה בולגרית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מלבנית בגודל 25X35

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה (למשל פנה)
  • 2 כפות פירורי לחם
  • מעט שמן לשימון
  • 50 גרם חמאת "תנובה"
  • 30 מ"ל (2 כפות) שמן
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3-2 שיני שום כתושות
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון ללא הרגל פרוסות
  • 1 סלסילה פטריות פורטובלו ללא הרגל פרוסות
  • 3 פטריות יער גדולות פרוסות
  • 1/2 צרור עירית קצוצה דק
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 4 ביצים
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה בולגרית מעודנת "פיראוס" מפוררת גס
  • 200 גרם גבינת צ'דר "תנובה" מגוררת (אפשר להחליף לקשקבל)
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג' 5% תנובה
  • מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם גבינת פרמזן "תנובה" מגוררת דק

אופן הכנה:

1. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים לקערה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים את התבנית במעט שמן ומפזרים על התחתית פירורי לחם.
3. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים שמן ובצל מטגנים כ-8 דקות להזהבה. מוסיפים שום ופטריות וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות עד שהפטריות מתחילות להגיר נוזלים. מעבירים למסננת ומצננים.
4. שמים בקערה גדולה את הפסטה, את תערובת הפטריות והבצל, עירית, שמנת מתוקה, ביצים, גבינה בולגרית מעודנת, גבינת צ'דר וגבינת קוטג', מתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל פרמזן.
5. אופים כ-45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה ומוצקה. מצננים מעט, פורסים ומגישים.

 
דרג: