פשטידת פטריות וכרשה

פשטידה טעימה עם רוטב ממכר שמתאימה לכל אירוח ולכל ארוחה

מאת: תמר שכטר

דרג:
פשטידת פטריות וכרשה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לפשטידה:
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס קמח
  • שקית אבקת אפיה
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • 2 סלסילות פטריות
  • 3 כרשות צעירות ורעננות
  • 1 חבילת גבינת לבנה 750-840 גרם 5% של תנובה
  • 2 שמנות לבישול 10% של תנובה
  • 1/2 שקית גבינה מגורדת של תנובה
  • 4 כפות שמן
  • תבנית אפיה מלבנית
  • לרוטב:
  • 1 שמנת לבישול של תנובה
  • סלסלת פטריות
  • כף אבקת מרק פטריות
  • כף קמח
  • חצי ליטר חלב (ניתן להמיר לשמנת)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת את השמן, פורסים את הכרישה לעיגולים בעובי של 1/2 ס"מ כולל הלבן והירוק ומטגנים קלות כשתי דקות על אש בינונית. מוצאים לצינון. מחממים את המחבת שוב, פורסים את הפטריות ומטגנים כחמש דקות על אש בינונית ומוציאים לצינון.
2. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
3. מערבבים את כל החומרים (למעט הפטריות והכרשות) עד לבלילה אחידה ולבסוף מוסיפים את הפטריות והכרשה.
4. אופים חצי שעה ובודקים הפשטידה יבשה במרכז ואם לא מוסיפים 5 דקות ושוב עד שיוצא קיסם יבש.
5. ניתן להוסיף ב-5 דקות האחרונות חופן גבינה מגורדת של תנובה מלמעלה.

אופן הכנת הרוטב:

1. מרסקים חצי סלסלת פטריות בבלנדר ומוסיפים את החלב והקמח.
2. שופכים לסיר ומוסיפים שמנת, אבקת מרק חותכים ואת מה שנשאר מהפטריות בחתיכות קטנות. מביאים לרתיחה, מורידים מהאש ומגישים.

דרג: