פשטידת פטריות וגבינה צפתית

פשטידת גבינה נפלאה ואוורירית

מאת: שלום בגייב

דרג:
פשטידת פטריות וגבינה צפתית
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 100 גרם חמאה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • למלית:
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 500 גרם פטריות טריות
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני
להכנת הבצק
2. שמים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים לבצק אחיד.
מקררים את הבצק למשך 30 דקות.
להכנת המלית
3. שמים את הגבינה הצפתית, הפטריות, השמנת, הביצים ואגוז המוסקט בקערה גדולה ובוחשים יחד. מטבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
4. מרפדים את התחתית והדפנות של תבנית עגולה (22 סמ') בבצק שהתקרר.
5. יוצקים את המלית לתבנית, מעל תחתית הבצק.
6. אופים למשך 45 דקות.
דרג: