פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו

מאפה מלוח ופריך עם טעמים בלתי שיגרתיים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 עלי פילו
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כרשה קצוץ (רק החלק הלבן)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 בינוני בצל יבש קצוץ
  • 1 חבילה בצל ירוק קצוץ
  • 1 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1 סלסלה פטריות פורטבלו
  • 1 גביע- 250 גרם גבינה לבנה 5% שומן
  • 1 גביע יוגורט
  • 3 ביצים
  • 1 כף קמח תופח
  • 2 כפות גבינת פרמז`ן מגוררת
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • תרסיס שמן

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני. משמנים בתרסיס שמן תבנית בינונית מלבנית חסינת חום.
2. במחבת גדולה מחממים את השמן ומאדים בו את הפרסה והבצלים (משאירים את החלק הירוק).
כ- 5 דקות או עד שמזהיב, מוסיפים את הפטריות ואם צריך ¼ כוס מים ומאדים מעט כ- 5 דקות, מניחים שיצטנן.
3. בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות היוגורט והתבלינים.
4. מסדרים את עלי הפילו על תחתית כלי האפייה. מניחים עלה, מרססים בתרסיס שמן וחוזרים על הפעולה גם עם שני העלים הנותרים.
5. מפזרים על עלי הפילו את תערובת הבצלים באופן שווה ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק.
6. יוצקים בזהירות את תערובת הגבינות באופן שווה מעל הירקות.
7. מפזרים מלמעלה את הפרמז`ן המגוררת ואופים כ- 45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.

דרג: