פשטידת פטריות

פשטידת פטריות היא לא רק מאכל טעים אלא גם בריא. היתרונות התזונתיים של פטריות הם רבים: פשטידת פטריות היא פינוק מוצלח לימים החמים. פשטידת פטריות אפשר להגיש חמה וגם קרה, והיא נהדרת לצד כל תוספת. פטריות מתאימות במיוחד לפשטידה, כי הן סופחות את טעמם של המרכיבים האחרים ומוסיפות להם ארומה ייחודית וטעימה. המרכיבים הנוספים כוללים את כלל המרכיבים שדרושים לארוחה בריאה – פשטידת פטריות מספקת לגוף חלבונים, פחמימות, סיבים תזונתיים וויטמינים לרוב.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פשטידת פטריות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית פטריות חתוכות מוקפאות סנפרוסט (600 גרם)
  • 1/3 שקית בצל קצוץ מוקפא סנפרוסט (200 גרם)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) תנובה
  • 3/4 כוס גבינת עמק, מגוררת תנובה
  • 4 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • 4 כפות שטוחות אבקת מרק פטריות
  • פלפל לבן
  • 1/4 כפית שטוחה אגוז מוסקט
  • 4 כפות בצל ירוק, פרוס לטבעות
  • שמן לטיגון

אופן הכנה:

1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
2. מוסיפים את השום ומטגנים עד שקיפות, מוסיפים את הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה 12-10 דקות, מסננים ומעבירים לקערה.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות במשך כ- 40 דקות.
 


 


דרג: