פשטידת ספגטי מתובלת עם שמנת ופטריות

פשטידת פטריות שמבוססת על ספגטי, מתכון קל ומגניב

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פשטידת ספגטי מתובלת עם שמנת ופטריות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 קופסאות שמנת לבישול 10% של השף הלבן
  • 150 גרם חמאה
  • 12 פטריות שמפניון טריות לבנות וגדולות
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • 1 שום כתוש
  • 1 בצל בינוני
  • 1 כף אורגנו
  • 1 כף יין לבן
  • חבילה וחצי של ספגטי (מספר 8)
  • 1 חבילת פתיתי עמק למאפים של השף הלבן

אופן הכנה:

1. מרתיחים חבילה וחצי של ספגטי.
2. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים לחמאה המומסת שום כתוש ובצל, ומטגנים עד לקבלת צבע שקוף ויפה.
3. מוסיפים את הפטריות לאחר שחתכנו אותן לאורך ומטגנים עד לקבלת צבע יפה. מוסיפים תוך כדי הטיגון פלפל שחור, מעט מלח ואורגנו, וממשיכים לטגן. מוסיפים כף יין לבן.
4. מוסיפים בהדרגה שמנת לבישול אחת, מערבבים ומנמיכים את האש. מוסיפים בהדרגה את השמנת השנייה, וממשיכים לערבב.
5. מוסיפים כף אבקת מרק פטריות.
6. מסמיכים את השמנת מספר דקות וסוגרים את האש.
7. לוקחים תבנית ומניחים בה את הספגטי. מעל שופכים את כל הרוטב ומפזרים בחלק העליון את חבילת פתיתי העמק למאפים.
8. מדליקים את התנור על 180 מעלות. מכניסים את התבנית ל-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת, ומוציאים.
דרג: