פשטידת סלק

פשטידת סלק עם גבינות מיוחדת בטעם נהדר

מאת: ליאור צדוק

דרג:
פשטידת סלק
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 6-5 כפות מי קרח
  • למלית:
  • 3 סלקים בינוניים
  • 1 בצל בינוני
  • 2 כפות יין לבן
  • 1 כף חמאה
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 שמנת לבישול
  • מעט טימין טרי
  • מעט אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 גליל גבינת פרומעז
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן הכנה:

1. הכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה לשים את הקמח והמלח ומפעילים מספר שניות, מוסיפים את קוביות החמאה ומפעילים ל-5 שניות. מוסיפים כך כף מים קרים עד שמתאחד והופך לכדור (לא להתעסק איתו יותר מדי, רק עד שנהיה אחיד).
2. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
3. מרדדים בין שני ניירות אפייה או ניילון נצמד לגודל מעט גדול מגודל התבנית.
4. משמנים קלות תבנית לטארט, מניחים בזהירות את הבצק, מכניסים את עודפי הבצק פנימה כדי ליצור דפנות מעט עבות (בערך 1/2 ס"מ) ומשתדלים שהבצק יגלוש ב-2 מ"מ מעל הדופן. מצמידים היטב לדפנות ולקרקעית, מחוררים מעט חורים במזלג, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר ל-30 דקות.
5. מחממים תנור ל-200 מעלות, מוציאים מהפריזר, מניחים נייר אלומיניום על פני הבצק, מפזרים מעליו משקולות לאפייה או שעועית יבשה, ומכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את הנייר עם המשקולות וממשיכים לאפות עד שמתקבל צבע זהוב כהה (לא חום). מוציאים ומצננים.
הכנת המלית:
6. שוטפים את הסלקים, עוטפים אחד אחד בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ב-230 מעלות למשך כ-45 דקות עד שיתרככו. מצננים מעט, קולפים וחותכים לריבועים.
7. פורסים את הבצל לפרוסות דקות.
8. מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים הבצל ומטגנים מעט. מוסיפים יין לבן ומטגנים עוד 5 דקות. מצננים מעט ומוסיפים לסלק. מתבלים בפלפל ומלח.
9. מקשקשים את הביצים עם השמנת לבישול, מתבלים ומוסיפים גם את הטימין ואגוז מוסקט.
10. מפזרים על התחתית האפויה את הסלק והבצל, מוזגים בזהירות את תערובת הביצים, מפזרים מעל חתיכות גבינת עזים.
11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל-15 דקות, מפזרים את האגוזים מעל ואופים עוד כ-10 דקות.

דרג: