פשטידת מקרוני וגבינה

מתכון פשוט וקליל לפשטידת מקרוני שתשמח אתכם בערב בו היא נאפתה או למחרת כארוחת צהריים טעימה במיוחד בעבודה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פשטידת מקרוני וגבינה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם מקרוני
  • 50-100 גרם חמאה
  • 10 כפות קמח
  • 3.5 וחצי כוסות חלב
  • 1.5 כוס גבינה צהובה מגוררת, רצוי תערובת של שני סוגים- אחד בבטעם ניטראלי, השני חריף יותר
  • קוביות פלפל אדום (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל לבן

אופן הכנה:

הכנה
1. מבשלים את המקרוני לפי ההוראות שעל אריזתו, מסננים, מחזירים לסיר, מוסיפים מחצית מכמות החמאה ומערבבים
2. בסיר קטן נפרד מחממים את שארית החמאה, מנמיכים את האש נגד חריכה, וכשהחמאה התלהטה מוסיפים אליה את הקמח ובוחשים בבחישה מזורזת כמה שניות אד לאיחודם המלא של שני המרכיבים. מוסיפים את החלב וממשיכים לבחוש במרץ עד שמתקבלת בלילה חלקה לגמרי, ממליחים מפלפלים וממשיכים לבשל ולערבב עוד כחמש דקות.
3. בתוך כלי פיירקס משומן מניחים שכבת מקרוני שעליה מפזרים מחצית מכמות הגבינה המגוררת, מניחים שכבת מקרוני מעליה מפזרים מחצית מכמות הגבינה המגוררת, מניחים עוד שכבת מקרוני ועליה את הרוטב הלבן וקוביות פלפל ומפזרים למעלה את שארית הגבינה, מוסיפים בעדינות עוד מעט מלח ופלפל ואופים בתנור חם כחצי שעה
דרג: