פשטידת מצה ותרד

פשטידת מצה ותרד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פשטידת מצה ותרד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 מצות
  • 200 גרם פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם פתיתי פרמז’ן לפסטה מסדרת השף הלבן
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפות 38% מסדרת השף הלבן
  • 2 כוסות חלב תנובה
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 400 גרם תרד קפוא עלים
  • 1 בצל בינוני מגורר
  • 4 ביצים
  • 4 כפות קמח מצה
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח

אופן הכנה:

הכנת המילוי:
1. מחממים מחבת וממסים באה 50 גרם חמאה ומטגנים קלות את הבצל.
2. מוסיפים למחבת את התרד כאשר הוא מופשר וסחוט מנוזלים וממשיכים לטגן.
3. מוסיפים את השמנת ואת התבלינים, מורידים מהאש ומצננים.
4. מוסיפים לתערובת המצוננת את הביצים, הקמח ופתיתי הגבינה ומשלימים את הטעם.

הכנת התחתית:
1. משרים את המצות בחלב, מוציאים למגבת וממתינים 3 דקות עד שהן מתרככות.
2. משמנים בחמאה תבנית אפייה בגודל של 35X26 ס"מ ומניחים בתבנית שכבה אחת של מצות.
3. יוצקים חלק מהמילוי על המצות ומשטחים.
4. מניחים שכבה נוספת של מצות ומעליה שוב שכבת מילוי. על השכבה האחרונה מפזרים את פתיתי הפרמז’ן.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות ואופים במשך 25 דקות.
דרג: