פשטידת כרובית מוקרמת

פשטידה טעימה וקלה להכנה

מאת: שירי רבינוביץ

דרג:
פשטידת כרובית מוקרמת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כרובית אחת גדולה יפה
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 2-3 כפות קמח לבן
  • 2-3 כוסות חלב תנובה 3%
  • חצי כוס גבינת "עמק" תנובה מגוררת.
  • קורט מלח
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • 4 כפות פירורי לחם

אופן הכנה:


1. שוטפים ומפרקים לפרחים גדולים את הכרובית. מאדים (שומר על הויטמינים) או מבשלים במי מלח עד שטיפה יתרכך אבל לא יותר מדי.
2. מכינים בשמל - במחבת עם שוליים גבוהים (סוטאז) ממיסים 50 גרם חמאה, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים במטרף, הקמח אמור להתרטב כולו, יוצר מעין בצק. מערבבים עד שהקמח משנה צבע לזהוב.
3. מתחילים להוסיף חלב קצת בכל פעם ומערבבים במטרף - בהתחלה נוצר בצק דביק ממשיכים להוסיף מעט חלב בכל פעם ולערבב עד שנוצרת רביכה סמיכה.
4. מוסיפים מלח (יותר מלח אם אידינו, פחות אם בישלנו במי מלח) ומעט אגוז מוסקט מגורר. מערבבים פנימה את הגבינה הצהובה.
5. את הכרוביות משטחים בתבנית מלבנית ומעט דוחסים. שופכים מעל את הרביכה (בעיני, כמה שיותר יותר טוב). מפזרים פרורי לחם על כל הפשטידה. חותכים עוד 50 גרם חמאה לקוביות ומסדרים מעל בצורה שווה על כל הפשטידה.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שמזהיב (כ30-40 דקות)

דרג: