פשטידת חצילים, פרמז׳ן וקצ'קבל

פשטידת חצילים על מצע בצק פריך עם נגיעות גבינה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נגה סלע

דרג:
פשטידת חצילים, פרמז׳ן וקצ'קבל
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 ביצה
  • מעט מלח
  • 4 כפות מים
  • למלית:
  • 1 חציל בינוני
  • מלח גס
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 סלסלת פטריות
  • 2/3 גביע גבינה לאפיה (500 גרם) של השף הלבן
  • 1 ביצה
  • 4 כפות קמח
  • 100 גרם פתיתי פרמז׳ן
  • 100 גרם קצ'קבל קולאז' מגורר
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, טימין, בזיליקום יבש, אגוז מוסקט

אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק:
חותכים את החמאה לקוביות ושמים במעבד מזון עם הקמח. כשמתחיל להתקבל מרקם פירורי, מוסיפים את הביצה והמלח. ממשיכים ללוש במעבד המזון ומוסיפים בהדרגה את כפות המים עד לקבלת כדור בצק במרקם אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
2. מכינים את המלית:  קולפים את החציל וחותכים לקוביות בגודל 1.5*1.5 ס"מ. מניחים בקערה, מפזרים מלח גס ומכניסים למיקרוגל למספר דקות (5-8 דקות, תלוי בעוצמת המכשיר) עד שהחציל מתרכך מעט, אך לא לגמרי. שוטפים היטב את הקוביות במים ומסננים.
3. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים במעט שמן. כשמתחיל להפוף שקוף שופכים פנימה את קוביות החציל.
4. פורסים את הפטריות לרבעים ומוסיפים למחבת עם הבצל והחצילים. ממשיכים לטגן עוד מספר דקות עד לריכוך נוסף של קוביות החציל.
5. מעבירים את הירקות לקערה, מוסיפים את הגבינה לאפיה, ביצה, קמח ופתיתי הפרמזן מערבבים היטב ומתבלים לפי הטעם.
6. הכנת הפשטידה: מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים ומניחים בתבנית משומנת, ומקפידים ששולי התבנית מכוסים גם הם בבצק. שופכים את המלית אל התבנית המרופדת בבצק ומפזרים מעל את פתיתי הקצ'קבל. מכניסים לתנור למשך 30-40 דקות, עד להתייצבות המלית והשחמת חלקה העליון. ניתן לכסות בנייר כסף להשלמת האפיה במידה ופני הפשטידה משחימים מוקדם.

 
דרג: