פשטידת זוקיני, תרד וגבינות צאן

פשטידה זוקיני ותרד עשירה בטעמי גבינה, מנה מתאימה לאירוח במהלך חג שבועות ובכל ארוחה חלבית חגיגית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פשטידת זוקיני,  תרד וגבינות צאן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 700 גרם זוקיני בקליפתם, מגוררים גס
  • 1 כפית מלח
  • 80 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 500 גרם תרד טרי שטוף וקצוץ
  • 5 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 2 כפות עלי תימין מופרדים מהענפים
  • 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 1 גליל גבינת פרומעז חתוכה לקוביות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • מלח, פלפל שחור גס

אופן הכנה:

הכנה:
1. שמים את הזוקיני במסננת וזורים עליהם את המלח. מערבבים ומשהים לחצי שעה. לאחר מכן סוחטים טוב.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. במחבת גדולה ממיסים את החמאה בשמן ומטגנים את הבצל והשום עד הזהבה קלה. מוסיפים את התרד, הזוקיני והבצל הירוק ומטגנים תוך בחישה עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הקמח, בוחשים ומסירים מהאש. מצננים מעט.
4. מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים ומערבבים היטב, טועמים ומשפרים תיבול.
5. יוצקים לתבנית, ואופים כ-40 דקות עד הזהבת הפשטידה.
6. מוציאים מהתנור ומשהים חצי שעה.
7. מחלקים למנות ומגישים.
דרג: