פשטידת גבינה, קישואים ונענע

במיוחד לשבועות! בואו ללמוד להכין פשטידת קישואים עשירה וטעימה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
פשטידת גבינה, קישואים ונענע
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות קישואים, מגורדים בפומפיה או מעבד מזון לגפרורים
  • 1 כפית מלח ים
  • 1 חבילת גבינת חמד 5% "פיראוס", בטמפרטורת החדר
  • 1 חבילת גבינת כנען כחושה 5%, "השף הלבן"
  • 1/2 כוס פתיתי פרמזן, "השף הלבן"
  • 1 בצל , קצוץ דק
  • חופן עלי נענע, קצוצים דק
  • חופן עלי שמיר, קצוצים דק
  • קליפת מגורדת מ-1 לימון
  • פלפל שחור, גרוס טרי, לפי הטעם
  • 2 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 גליל גבינת עזים פרומעז, "תנובה"
  • שמן זית

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ.
1. מניחים את גפרורי הקישואים במסננת וזורים מעל את המלח. מניחים קישואים להגיר את הנוזלים כ-10 דקות. שוטפים את הקישואים מהמלח, סוחטים היטב ושומרים בצד.
2. בקערה גדולה, מניחים גבינת חמד, פתיתי פרמזן, בצל, נענע, שמיר, קליפת לימון ומעט פלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. כעת מוסיפים את גפרורי הקישואים ומערבבים (אין צורך להוסיף מלח, הגבינות מלוחות דיים).
3. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה. מניחים את התבנית בתנור, מעל נייר אפייה ואופים כ-60 דקות.
4. מפוררים מעל את גבינת העזים ואופים 20-30 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ועל פני הפשטידה מופיעים סימני צריבה זהובים. מניחים את התבנית על רשת צינון ל-5 דקות לפני שמשחררים ממנה את הפשטידה. מניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר. לפני ההגשה מזליפים מעט שמן זית ומפזרים מעל מעט עלי נענע ושמיר.


דרג: