פשטידת בצל קלה להכנה

מתכון פשוט ומהיר לפשטידת בצל נהדרת, עם סלט ליד או כתוספת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פשטידת בצל קלה להכנה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 7 בצלים גדולים פרוסים לטבעות דקות
  • 100 גרם חמאה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 4 ביצים
  • 4 כפות קמח תופח
  • 1 כף קונפלור
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • 1 כוס גבינת פרמז'ן

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממיסים חמאה בסיר ומטגנים את טבעות הבצל למשך כ-20 דקות עד שהוא מזהיב, לאחר מכן מצננים.
3. לסיר הבצל מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
4. שופכים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור למשך 45-50 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה .
5. מומלץ לבדוק עם נעיצת קיסם במרכז הפשטידה שהוא אכן יוצא יבש, במידה ולא, מכניסים לתנור לעוד כמה דקות.
6. מוציאים מהתנור וממתינים כ-10 דקות להתיצבות הפשטידה.
דרג: