פשטידת בצל ֿ

פשטידת בצל ֿגורפת תשבחות, ריח משגע

מאת: מרים עובדיה

דרג:
פשטידת בצל ֿ
שף מתחיל - קל

כמות מנות: תבנית בגודל A4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בצק עלים
  • קילו בצל חתוך דק במעבד מזון (לא מחית!)
  • חצי כוס קמח
  • חצי שקיק אבקת אפייה
  • ביצה
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

  • בתבנית בגודל A4 פורסים משטח של בצק עלים.
  • מכניסים את הבצל הקצוץ למחבת גדולה ומטגנים אותו עד שיקבל צבע חום בהיר, רך מאוד. מומלץ לטגן בנגלות, ולהפוך מידי פעם. הטיגון כמובן על אש נמוכה.
  • לאחר מכן לסנן מן השמן ומכל הנוזלים, לערבב עם הביצה, הקמח אבקת האפייה והתבלינים ולשטוח על הבצק שממתין בתבנית. מעל - לסדר רצועות בצק עלים באלכסון.
  • להכניס לתנור לחום גבוה כעשר דקות, ולאחר מכן להנמיך ל-180. מומלץ לקראת הסוף להדליק טורבו בתנור עד שנעשה קראנצ'י מלמטה. להוציא מהתנור כשרואים בעין צבע אפוי מוכן.

  • דרג: