פשטידת בטטה ובולגרית מעודנת

מחית בטטה וגבינה בקלתית של בצק שמרים. נראית נהדר וטעימה מאוד.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
פשטידת בטטה ובולגרית מעודנת
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12

סוג תבנית / כלי: פשטידה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 גרם בטטות
  • מלח
  • 40 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 450 גרם בצק שמרים עלים "מעדנות" (רגיל או חמאה) מופשר
  • 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת "פיראוס" 16%
  • 3 ביצים בינוניות טרופות
  • 1 כפית אבקת קארי
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • זרעי צ'יה, פרג או שומשום לעיטור

אופן הכנה:


1. קולפים את הבטטות, חותכים אותן לקוביות ושמים בסיר. מוסיפים ¾ כוס מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15-10 דקות עד שהבטטות רכות מאוד. מסננים את הבטטות מהנוזלים, מעבירים לקערה ומועכים עם החמאה למחית חלקה. מצננים.


2. משמנים היטב את התבנית. פורשים את הבצק על משטח העבודה (על הניילון) ומרדדים אותו לרוחב 32 ס"מ. מרימים את הבצק בעזרת הניילון והופכים לתוך התבנית. מהדקים לתחתית ולדפנות - מניחים לעודפי הבצק להשתפל מעבר לדופנות התבנית. מסירים את הניילון.


3. מועכים את הגבינה לתוך מחית הבטטה. שומרים בצד רבע כוס ביצה טרופה ומוסיפים את השאר למחית הבטטה יחד עם התבלינים. מערבבים. טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם. יוצקים את התערובת לתוך קלתית הבצק ומיישרים את הפניה.


4. חותכים את עודפי הבצק מסביב – משאירים שוליים של 2 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק פנימה מעל המלית, ומברישים אותם בביצה טרופה. מרדדים את שאריות הבצק יחד לעלה דק וחותכים לרצועות. מסדרים את הרצועות על קלתית הבצק בדוגמת שתי־וערב (אפשר לוותר על השלב הזה אם מתעצלים). מברישים את רצועות הבצק בביצה טרופה וזורים על שולי הבצק ועל רצועות הבצק זרעי צ'יה, פרג או שומשום לעיטור. משהים לתפיחה 30-20 דקות.


5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את הפשטידה במדף האמצעי במשך 40-35 דקות, עד שהמלית מתייצבת והבצק מקבל גוון חום־זהוב עמוק.



דרג: