פשטידת בורקס

פשטידה בטעם בורקס וגבינות לכל המשפחה

מאת: הני כריסטינו

דרג:
פשטידת בורקס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה בצק עלים
  • 250 גרם גבינה לבנה של תנובה
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 250 גרם קוטג' של תנובה
  • 3 ביצים - (אחת למריחה על המאפה)
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שומשום - לא חובה

אופן הכנה:

1. משמנים במעט חמאה תבנית מלבנית.
2. מניחים את בצק העלים בתחתית התבנית בצורה כזו שגם דפנות התבנית יכוסו בבצק. מנקבים את הבצק במזלג.
3. מכינים את המלית: קופסת גבינה לבנה של תנובה, קופסת קוטג' של תנובה, 100 גרם גבינה בולגרית, 2 ביצים ופלפל שחור.
4. שופכים את המלית לתוך התבנית. מסדרים מעל שכבה נוספת של בצק עלים. מהדקים בקצוות, ודוקרים במזלג שוב.
5. מברישים את הבצק בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום- אם אוהבים.
5. אופים ב-180 מעלות, כחצי שעה או עד שהבצק מזהיב. מומלץ להוסיף זיתים .
6. חותכים ומגישים. (מומלץ להגיש חם)

דרג: