פשטידת ארטישוק וגבינת קממבר

פשטידת ארטישוק עשירה ונימוחה, מנה קלה להכנה אשר אינה מצריכה מיומנות בישול גבוהה, אידיאלית לארוחת ערב חגיגית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
פשטידת ארטישוק וגבינת קממבר
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות/תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 לבבות ארטישוק טריים מנוקים או מוקפאים ומופשרים
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 200 גרם גבינת קממבר חתוכה לקוביות
  • 100 גרם גבינת קולאז’ קשקבל מגוררת
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • לקרם שמנת:
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 2 כפות קמח
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט מגורר
  • 2 ביצים טרופות

אופן הכנה:

הכנה:
1. חותכים את הארטישוק לרבעים, ממיסים במחבת חמאה מוסיפים את הארטישוק ומטגנים עד שיזהיב מעט. מעבירים לתבנית מתבלים במלח ובפלפל, זורים מעל את גבינת הקממבר והעירית.
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), ממיסים בסיר קטן את החמאה מוסיפים את הקמח בוחשים ומסירים מהאש. מוסיפים את החלב והשמנת, מחזירים את הסיר לאש מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
3. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט מוסיפים את הביצים ובוחשים, יוצקים על הארטישוק שבתבנית זורים מעל את גבינת הקשקבל ואופים כ- 30 דקות עד להזהבה. מגישים חם עם לחם טרי.
 
דרג: