פשטידת אטריות, גבינה ובצל מטוגן

נשארו לכם שאריות פסטה מאתמול? אפשר להכין איתן פשטידה מהירה וטעימה לכל המשפחה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
פשטידת אטריות, גבינה ובצל מטוגן
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3/4 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם של תנובה
  • 3/4 מיכל גבינת קוטג' 5% של תנובה
  • 35 גרם חמאת תנובה, רכה
  • 1 ביצה
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 200 גרם איטריות
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • שמן זית, לטיגון
  • להגשה:
  • עגבניה
  • שמן זית

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
 
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים רותחים שהומלחו קלות. מבשלים את האיטריות עד שהם מבושלים לדרגת אל- דנטה, כמו שמופיע בהוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מסננים.
3. מחממים מחבת עמוקה וחסינת חום מעל להבה בינונית עם 2-3 כפות שמן זית. כשהשמן חם, מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, כ-15 דקות.
4. בקערה גדולה, מניחים שמנת חמוצה, קוטג', חמאה וביצים ומערבלים היטב. מניחים בצד.
5. מערבבים את הבצל הקצוץ עם תערובת הגבינות והאיטריות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מחזירים את התערובת למחבת או לתבנית משומנת ואופים בתנור עד להזהבה, 35-40 דקות.
6. לפני ההגשה סוחטים מעל המאפה עגבניה ומזליפים מעט שמן זית.
 
דרג: