פשטידת אטריות בגבינה ותפוחים

קשה להחליט אם זו פשטידה או עוגה. דבר אחד בטוח - היא טעימה בכל שם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
פשטידת אטריות בגבינה ותפוחים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם אטריות רחבות פשוטות
  • 15 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • 1 תפוח גדול גרני־סמית (250 גרם), קלוף וחתוך לרצועות קצרות בעובי 1 ס"מ
  • אבקת סוכר לעיטור (לא הכרחי)

אופן הכנה:

אופן הכנה: 1. מרתיחים 6 כוסות (1.5 ליטר) מים וכפית מלח בסיר. מוסיפים את האטריות, מביאים שוב לרתיחה, ומבשלים במשך 7-5 דקות (תלוי בסוג האטריות), עד שהאטריות מתרככות, אך עדיין שומרות על מרקם מוצק. מסננים היטב.
2. בזמן שהאטריות מתבשלות, משמנים היטב תבנית מוארכת עמוקה 30x11 ס"מ בחמאה מומסת, מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים גם אותו (אם משתמשים בתבנית חרס או זכוכית, אפשר לוותר על נייר האפייה). מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
3. בקערה גדולה טורפים יחד גבינה לבנה, סוכר, קורנפלור, ביצים תמצית וניל, מיץ לימון וקינמון. מוסיפים את האטריות המסוננות ומערבבים היטב. מוסיפים את רצועות התפוחים ומערבבים שוב.
4. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה, ואופים במרכז התנור במשך 35 דקות.
5. מברישים את פני הפשטידה בשארית החמאה המומסת, ואופים במשך 10-5 דקות נוספות, עד שמרכז הפשטידה יציב למגע ופני הפשטידה מזהיבים. בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים חם או פושר.
דרג: