פשטידת אגסים ביין, גבינת רוקפור ואגוזים

פשטידת אגסים ביין, גבינת רוקפור ואגוזים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פשטידת אגסים ביין, גבינת רוקפור ואגוזים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות\תבנית קיש בקוטר 28 – 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק
  • 2 כוסות קמח
  • 160 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
  • 0.25 כפית מלח
  • 0.25 כפית סוכר
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 1 ביצה
  • למלית:
  • 6 אגסים חתוכים לרבעים מנוקים מליבה וגרעינים
  • 0.75 בקבוק יין לבן יבש
  • 25 גרם סוכר
  • 4 גרגרי פלפל אנגלי שלמים
  • 20 גרם חמאת תנובה
  • 5 בצלים ירוקים קצוצים ( רק החלק הלבן )
  • 100 גרם גבינת קולאז’ רוקפור
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים
  • לציפוי:
  • 0.75 מכל שמנת עמידה לקצפת מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע קרם פרש מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
1.שמים במעבד מזון קמח, חמאה, מלח, סוכר ועירית ומעבדים לתערובת פירורית.
2.מוסיפים את הביצה ומעבדים לבצק אחיד,עוטפים בניילון ניצמד ומקררים חצי שעה.
3.מרדדים את הבצק לעלה עגול, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות
4.מסירים את הבצק העודף ומקררים 20 דקות.
5.מחממים תנור לחום בינוני 180 צ.
6.שמים בתבנית על הבצק נייר אפייה מכסים בשעועית לבנה אופים 15 דקות.
מסירים את הנייר עם השעועית ואופים עוד מספר דקות עד להזהבה קלה, מצננים.

להכנת המלית:
1.שמים את האגסים בסיר מוסיפים יין, סוכר ופלפל אנגלי, מביאים לרתיחה ומבשלים על
על להבה בינונית 15 – 20 דקות, עד שיתרככו
2.מוציאים את האגסים מנוזל הבישול ושמים על נייר סופג.
3.מסדרים על הבצק שבתבנית במעגל חיצוני.
4.ממיסים במחבת חמאה מטגנים את הבצל מספר דקות ומפזרים בתבנית.
5.מפוררים את הגבינה ומפזרים בתבנית. מפזרים גם את האגוזים.

להכנת הציפוי:
1.טורפים את כל המרכיבים בקערה ויוצקים לתבנית,
2.מחממים תנור לחום בינוני 180 צ ואופים 20 דקות עד להזהבה.

דרג: