פשטידה על כיריים

מנה נהדרת, טעימה ומשביעה

מאת: רחל אפרת דייני

דרג:
פשטידה על כיריים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה גדולים - קלופים וחתוכים לפרוסות.
  • 6 ביצים גדולות
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנטנות
  • חצי פלפל ירוק חריף קצוץ (אפשר בלי)
  • פטריות חתוכות מקופסת שימורים קטנה - לשטוף, לסנן ולנגב בנייר סופג.
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק דק (פטרוזיליה, כוזברה ומעט שמיר)
  • 1-2 בצל ירוק קצוץ דק מאוד
  • שמן קנולה לטיגון
  • 200 גרם גבינה צהובה של תנובה - מגורדת גס.
  • מלח ופלפל שחור לתיבול

אופן הכנה:

הכנה
1. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד שיזהיבו.(כמו צ'יפס)ומניחים על נייר סופג.
2. מקפיצים את הפטריות על אש גבוהה במעט מאוד שמן.
3. שמים בקערה את הביצים, הגמבה,הבצל הירוק ,הפלפל החריף, עשבי הטיבול, מטבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
4. שמים במחבת 2-3 כפות שמן ומחממים מעט על הגז,תוך כדי מסדרים במחבת שכבה של פרוסות צ'יפס צפופות ומעל עוד שכבה עם מעט רווחים בין פרוסה לפרוסה.מפזרים מעל את הפטריות ואת הגבינה הצהובה (כמה שרוצים- לא חייבים את כל ה 200 גרם)
יוצקים על זה את התערובת שהכנו בקערה ומשטחים.
מכסים במכסה ומבשלים על אש מאוד קטנה כ 20 דקות עד שהפשטידה מתאחה.
5. הופכים את הפשטידה - באופן הבא:
מניחים את המחבת על מטלית ספוגה בהרבה מים (כך הפשטידה מתנתקת מהמחבת)דואגים להניח על המחבת מכסה שטוח שמכסה את כל המחבת. מחזיקים ביד אחת את המכסה ובשניה את ידית המחבת והופכים. מחליקים את הפשטידה חזרה לתוך המחבת ומבשלים עוד 5 דקות ללא מכסה.
6. מוציאים את הפשטידה באותו אופן ומניחים על צלחת הגשה.
הערה: את הפשטידה יש להכין ביום שאוכלים אותה ולא יום יום קודם.
מגישים עם סלט ניסואז וירקות קלויים.
 

דרג: