פרפום עגבניות

רוטב עגבניות מעודן ואיכותי

מאת: אבשלום די-נור

דרג:
פרפום עגבניות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 ק"ג עגבניות שרי, רצוי מיני-תמר מוארכות, חצויות לאורכן
  • 6 שיני שום, קלופות ופרוסות לטבעות דקות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מלח ים

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. יוצקים את השמן למחבת כבדה.
2. מוסיפים את טבעות הפלפל, מציתים את האש על להבה בינונית, ומאדים עד שצבע הפלפל מבהיר ונעשה מבריק. מוסיפים את השום, מאדים תוך כדי ערבוב בכף עץ, כ-20 שניות, שלא יזהיב.
3. מוסיפים את העגבניות, מגבירים ללהבה גבוהה, מערבבים, מוסיפים מעט מלח, מביאים לרתיחה. אש גבוהה כל הזמן, מבשלים כ-7 דקות, מערבבים כל דקה.
4. מכבים את האש, מסננים את הרוטב דרך מסננת דקיקה, תוך ערבוב ולחיצה. פרפום עגבניות מושלם.

דרג: