פרפה תפוחים וקלבדוס ברוטב מנגו

פרפה תפוחים וקלבדוס ברוטב מנגו - מושלם לכל אירוח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
פרפה תפוחים וקלבדוס ברוטב מנגו
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתפוחים:
  • 4 תפוחים מסוג גרני סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס יין לבן יבש
  • לפרפה:
  • 4 חלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 מכלי שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 1/2 כוס קלבדוס (שיכר תפוחים) או ברנדי
  • לרוטב:
  • 1 פחית שימורי מנגו בסירופ
  • תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים בסיר תפוחים סוכר ויין ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שלא נשארים נוזלים בסיר.
2. מרסקים במעבד מזון למחית אחידה.
3. שמים בקערה את החלמונים והסוכר. מציבים את הקערה על סיר מים מבעבעים. מקציפים עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
4. מסירים מהאש ומוסיפים את מחית התפוחים והקלבדוס. מערבבים.
5. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת התפוחים. יוצקים לתבנית ומקפיאים.
6. הכנת הרוטב: מרסקים את תכולת פחית השימורים יחד עם הסירופ לרוטב אחיד. מקררים עד להגשה.
7. פורסים למנות ומגישים עם רוטב מנגו צונן.
דרג: