פרפה פטל

פרפה פטל מושלם וטעים בהכנה ביתית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פרפה פטל
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 ביצים
  • 500 גרם סוכר דק
  • חצי כפית תמצית וניל או 2 כפות סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 125 מ"לשמנת מתוקה 60%
  • 250 גרם פטל קפוא

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת הערבול את הביצים, הסוכר, המלח ותמצית הוניל או סוכר הוניל. מפעילים את המקצפה במהירות 4 ומקציפים דקה אחת עד שכל החומרים מתמזגים היטב. מעבירים את התערובת לקערה אחרת.
2. יוצקים את השמנת המתוקה לקערת הערבול ומקציפים דקה אחת במקצפה, במהירות 8, עד שתהיה סמיכה ויווצרו גלים על פני הקציפה. מוסיפים לשמנת המוקצפת את תערובת הביצים ומקציפים במקצפה במשך 30 שניות במהירות 2.
3. מפעילים את מטחנת המזון עם הדסקית לטחינה עדינה במהירות 4 וטוחנים את הפטל לתוך התערובת. מחליפים את המטחנה במקצפה, ומקציפים במהירות 2 במשך 30 שניות עד להתמזגות הפטל בתערובת.
4. יוצקים את תערובת הפרפה ל-8 כלים אישיים או לכלי אחד בקיבולת 1 ליטר. ומקפיאים שעתיים לפחות, עד שהתערובת תתקשה. מוציאים את הפרפה מהמקפיא 20 דקות לפני ההגשה כדי שיתרכך ואחר כך מעבירים אותו לכלי הגשה ופורסים.

דרג: