פרפה נוגט ובוטנים

קינוח מושקע שישאיר טעם של עוד: מקפא צונן ומתוק של שמנת, בוטנים ונוגט

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פרפה נוגט ובוטנים
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ביצה שלמה קרה
  • 2 חלמונים קרים
  • 40 גרם סוכר
  • 200 גרם קרם נוגט בטמפרטורת החדר
  • 2 חלבונים קרים
  • 350 גרם שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 3/4 כוס בוטנים קלויים
  • סירופ מייפל

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מקציפים את הביצה עם שני החלמונים למרקם נוקשה ולצבע בהיר, מוסיפים את הסוכר והנוגט לאט תוך טריפה במיקסר.
2. מקציפים את החלבונים לקצף חזק.
3. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
4. את הבוטנים מעבירים לשקית עבה, מוציאים את האוויר ומרסקים קלות בעזרת מערוך כבד.
5. מקפלים את תערובת החלבונים עם תערובת החלמונים, מוסיפים בקיפול את השמנת ואת הבוטנים.
6. מרפדים 2 תבניות מאורכות בניילון נצמד ויוצקים לתוכן את התערובת האוורירית, לגובה 3/4 משולי התבנית.
7. מקפיאים ל-12 שעות לפחות.
8. סמוך לזמן ההגשה מוציאים תבנית מהמקפיא, מניחים הפוך על קרש עבודה נקי מאוד או מעל כלי הגשה, מוציאים את התבנית ומסירים את הניילון.
9. פורסים לפרוסות עבות ומגישים עם עיטור של נקודות סירופ מייפל מעל וסביב המנה.

דרג: