פרפה חלבה ותמרים במרקם קרמי

קינוח בטעמים ארץ ישראליים, החיבור בין החלבה לתמרים, מגיע מעדות ספרד וידוע כסיום מתוק במיוחד לכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פרפה חלבה ותמרים במרקם קרמי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 2

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 80 גרם סוכר
  • 200 גרם ממרח חלבה
  • 350 מ"ל שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
  • 3 תמרים לחים, מגולענים וקצוצים דק
  • מעט אבקת קקאו

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בבן מארי טורפים היטב כ-4 דקות את הביצים עם 40 גרם סוכר.
2. מעבירים לקערת מיקסר וטורפים עד קבלת קרם בהיר ותפוח.
3. מעבירים את ממרח החלבה אל קערה ומקפלים את קרם הביצים לתוך הממרח לאט ובעזרת כף שטוחה.
4. מקציפים את השמנת במיקסר, כאשר הקצפת מתחילה להתייצב מוסיפים את 40 גרם הסוכר הנותרים ומקציפים לקצפת יציבה.
5. מקפלים את הקצפת אל החלבה והקרם ומוסיפים את התמרים.
6. מרפדים תבנית מאורכת בניילון נצמד, מעבירים אל התבנית את כל העיסה ומכסים בניילון נצמד.
7. מקפיאים למשך הלילה.
8. לפני ההגשה מוציאים את הפרפה הקפוא מהתבנית ומסירים את הניילון.
9. פורסים בעדינות פרוסות של 1.5 ס"מ ומפזרים מעט קקאו בצידי הצלחת לעיטור.

 


דרג: