פרנץ’ טוסט עם קרם תרד וביצה עלומה

בא לכם לגוון בארוחת הבוקר או לפנק מישהו שאתם אוהבים? קבלו מתכון לפרנץ' טוסט מושקע עם קרם תרד וביצה עלומה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פרנץ’ טוסט עם קרם תרד וביצה עלומה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 פרוסות חלה מתוקה
  • לטופינג:
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 1 בצל קצוץ
  • 200 גרם עלי תרד טריים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט מגורר טרי
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • לביצים עלומות:
  • 6 ביצים
  • 2 כפות חומץ

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מאדים בצל במחבת עם 20 גרם חמאה למשך 5 דקות עד לריכוך. מוסיפים תרד ומאדים עוד 3 דקות. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים שמנת ומבשלים כ-5 דקות לצמצום, או עד שמתקבל קרם תרד. » מניחים פרוסות לחם בתבנית, מורחים במעט חמאה שנשארה, מפזרים קרם תרד ומעל פתיתי גבינה, ואופים 5 דקות או עד שהלחם מזהיב.
3. במקביל, מרתיחים מים עם חומץ. כשהם מבעבעים, פותחים לתוכם את הביצים ומבשלים אותן 4-3 דקות, עד שהחלבון יציב והחלמון עדיין כתום ונוזלי בפנים. מוציאים בכף מחוררת, מייבשים בנייר סופג, מניחים על הפרוסה הקלויה ומגישים.
 

דרג: