פריטטה תפוחי אדמה

מאפה ביצים ותפוחי אדמה מטוגנים מכוסה בגבינת צ'דר מומסת, מנה משביעה היכולה להוות ארוחת ערב שלמה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פריטטה תפוחי אדמה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ומגוררים גס
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1 כוס גבינת קולאז' צ'דר מגוררת
  • 4 ביצים טרופות
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

הכנה:
1. חממו מראש את התנור ל-200 מעלות
2. במחבת כבדה, חממו את השמן על להבה בינונית.
3. הוסיפו למחבת את תפוחי האדמה וטגנו עד להזהבה, הנמיכו את הלהבה למינימום
4. הוסיפו את קוביות הבצל וערבבו, עד שמתרכך.
5. הוסיפו תוך ערבוב את המלח והפלפל ושיפכו את הביצים הטרופות מעל הבצל ותפוחי האדמה.
6. העבירו את המחבת לתנור למשך 10 דקות, עד שהתבשיל מתייצב
7. הוציאו מהתנור, פזרו את גבינת הצ'דר והחזירו לתנור למשך 5 דקות נוספות עד שהגבינה מותכת.

הערה: את הפריטטה מגישים לשולחם עם סלטים שונים, זיתים וחמוצים.
דרג: