פריטטה מביצים עם עשבי תיבול וקצ'קבל

מנה קלילה שמתאימה לבראנצ׳ או ארוחת בוקר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פריטטה מביצים עם עשבי תיבול וקצ'קבל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 ביצים טריות
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כף שמן קנולה
  • 3 כפות בצל ירוק פרוס לטבעות
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 עלי בזיליקום גדולים, קצוצים
  • 1 שן שום, פרוסה דק
  • 5 עלי זעתר טריים
  • 2 עלי מרווה קצוצים
  • פתיתי פרמז׳ן מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:


1. את הביצים טורפים היטב בצלחת ומתבלים בקורט מלח גס.
2. מחממים מחבת טפלון רחבה ומוסיפים כפית שמן זית וכף שמן קנולה.
3. מוסיפים את הבצל הירוק, מעט פלפל שחור גרוס, בזיליקום, שום, זעתר ומרווה ומערבבים לצלייה קלה של 30 שניות.
4. מעל יוצקים את הביצים הטרופות ומסובבים קלות את המחבת כך שהביצה תהיה על פני כל שטח המחבת.
5. מטגנים מעט מעל חום בינוני.
6. בעזרת כף מרימים מעט את דפנות החביתה מסביב ומעבירים עם שיפוע המחבת מהביצה שבמרכז הפריטטה אל מתחת לשולי החביתה שהרמנו.
7. לצורך הפיכת הפריטטה: מעבירים בעדינות את הפריטטה אל צלחת גדולה, מניחים את המחבת מעל הפוכה והופכים את הפריטטה חזרה אל המחבת. צולים לכמה שניות נוספות מעל חום גבוהה.
8. מפזרים מעל פתיתי גבינת פרמזן, מסירים מהחום ומגישים מיד חם וטרי.
דרג: