פריטטה ביצים ותפוחי אדמה

נמאס מארוחת הבוקר המסורתית? מחפשים רעיון טעים לבראנץ'? במקום להכין חביתה, לכו על פריטטה ביצים עם תפוחי אדמה שמהווה ארוחה שלמה בפני עצמה.

מאת: איריס מאיר \

מקור מתכון: איריס מאיר

דרג:
פריטטה ביצים ותפוחי אדמה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שמנת מתוקה לבישול
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות שמן
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 תפוחי אדמה גדולים מגוררים גס
  • 8 ביצים

אופן הכנה:

1. מטגנים את הבצל והשום עם החמאה והשמן במחבת גדולה וגבוהה ,עד אשר מתחיל להזהיב קצת. מוסיפים את תפוחי האדמה המגוררים וקצת מלח ופלפל שחור, ומטגנים עוד 3 דקות על אש בינונית גבוהה.
2. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
3. מערבלים את הביצים עם השמנת המתוקה, הבזיליקום, הבצל הירוק, הפטרוזיליה והפרמזן בעזרת מטרף ידני ומתבלים לפי הטעם.
4. שופכים את הביצים על תפוחי האדמה והבצל המטוגנים קל, מערבבים היטב את התערובת, נותנים לה לעמוד כ-3-2 דקות על אש גבוהה ומעבירים לתנור ל-20 דקות אפייה.
5. בודקים האם הביצים כבר בושלו על ידי נגיעה במרכז הפריטטה, ובמידה והפריטטה מתנגדת קצת וקופצנית זה סימן שהיא מוכנה.
6. יש להוציא את המחבת מהתנור ולהעביר בעדינות את הפריטטה לצלחת גדולה שלא תישבר.


דרג: