פרחי פירה תפוחי אדמה

פרחי פירה תפוחי אדמה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פרחי פירה תפוחי אדמה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 7 תפוחי אדמה בינוניים או 5-4 בטטות בינוניות
  • 2 חלמונים
  • 30 גרם חמאה
  • 50 גרם גבינה צהובה עמק
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית קורנית טריה או יבשה.
  • למילוי:
  • 400 גרם קרם פרש
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפיניון טריות
  • 50 גרם פתיתי גבינה צהובה
  • 4 שיני שום
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפו"א או הבטטות במים עד שהם רכים. מסננים, מצננים קלות וקולפים.
2. מועכים בקערה את תפוחי האדמה, מוסיפים את החלמונים, החמאה, גבינת העמק והתבלינים ומעבדים עד קבלת עיסה אחידה.
3. יוצרים מהעיסה כדורים ובכל כדור יוצרים גומה. את הכדורים מניחים בתבנית משומנת.
4. מחממים תנור לטמפ’ של 180 מעלות ואופים את הכדורים במשך 20 דקות או עד קבלת צבע זהוב.
5. ממיסים בסיר קטן חמאה ומטגנים את הבצל. מוסיפים את השום והפטריות ומאדים עד שלא נותרים נוזלים.
6. מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת ופתיתי הגבינה הצהובה. מוסיפים את הפטרוזיליה, המלח והפלפל השחור ומבשלים עד קבלת רוטב אחיד ומעט סמיך.
7. מסדרים את כדורי הפירה בצלחת, יוצקים לגומה את רוטב השמנת והפטריות ומגישים.

דרג: