פרחי כרובית בציפוי פנקו ובזיליקום ריחני בליווי חזרת

מתכוני ירקות איכותיים למרקים, פשטידות, לביבות ועוד, שמאתגרים את הדמיון הקולינרי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
פרחי כרובית בציפוי פנקו ובזיליקום ריחני בליווי חזרת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ראש כרובית בינונית יפה
  • מלח
  • פרורי פנקו (סוג של פרורי לחם גסים, ניתן להשיג ברשתות השיווק)
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים גס, יש לקצוץ את העלים ממש לפני השימוש
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 5 ביצים טריות
  • חזרת אדומה קרה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים.
2. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים כפית של מלח.
3. מבשלים את הכרובית במשך כמה דקות לריכוך קל ומצננים במסננת תחת מים קרים. מסננים.
4. בצלחת רחבה נותנים את פרורי הפנקו ומערבבים בתוכם את הבזיליקום הקצוץ, בצלחת שניה מוסיפים את הקמח התופח ומתבלים בחצי כפית של כורכום, 2 קורט מלח ומעט פלפל שחור טחון.
5. בקערית עמוקה שוברים וטורפים את הביצים.
6. מניחים את הצלחות מולנו בסדר הבא-מימין לשמאל: כרובית, קמח, ביצה ופנקו.
7. מסובבים פרח כרובית בתוך הקמח ומנערים משאריות, טובלים היטב בביצה ומגלגלים היטב בפנקו. כך מצפים את כל פרחי הכרובית.
8. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוי.
9. מטגנים את פרחי הכרובית לצבע שחום ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
10. מגישים בליווי חזרת אדומה.
דרג: