פרחי כרובית בטמפורה וטריאקי

מתכון כרובית איכותי, מתאים כתוספת או כמנה ראשונה לכל ארוחה.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פרחי כרובית בטמפורה וטריאקי
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כרובית בינונית טרייה
  • מלח
  • מי קרח
  • רוטב טריאקי
  • לבלילת הטמפורה:
  • 150 גרם קמח תופח
  • 1 כוס סודה קרה
  • קורט מלח
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף עלי מרווה, קצוצים

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים (שומרים את השורש לבישול ציר ירקות.)
2. מרתיחים סיר גדול עם מים וחצי כפית מלח. לאחר הרתיחה מבשלים את פרחי הכרובית לריכוך קל בלבד, 3-2 דקות (חצי בישול לערך).
3. מכינים קערה עם מי קרח ומעבירים אליהם את הכרובית בעזרת כף רשת.
4. מסננים לייבוש.
5. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני.
מכינים את בלילית הטמפורה :
6. מערבבים קלות את כל מרכיבי הבלילה בקערה ליצירת מרקם סמיך ומחובר.
7. מניחים את קערת הבלילה לא רחוק מסיר הטיגון.
8. מטביעים בבלילת הטמפורה פרח כרובית אחד בכל פעם כך שיתכסה היטב בבלילה, הופכים בבלילה בעזרת מלקחיים ומרימים מעל הבלילה כדי שקצת מהשאריות ירדו.
9. מעבירים מיד לשמן החם לטיגון מהיר ולקבלת צבע שחום ומוציאים מיד לצלחת מרופדת בנייר מגבת בעזרת המלקחיים.
10. בכל טיגון יש לטגן 3-2 פרחי כרובית בלבד.
11. מסדרים את פרחי הכרובית בצלחת רחבה ודקורטיבית, בעודם חמים .
12. לצד פרחי הכרובית מניחים צלוחית של רוטב טריאקי ומגישים מיד חם.
דרג: