פרחי זוקיני ממולאים בגבינה לימונית עם רוטב שמנת

מנה מושקעת ומרשימה, שכולה אהבה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פרחי זוקיני ממולאים בגבינה לימונית עם רוטב שמנת
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבלילה (טמפורה):
  • 180 גרם קמח
  • 3 כפות שמן זית
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • מלח, פלפל
  • למילוי הפרחים:
  • 10 פרחי זוקיני
  • 250 גרם (1/2 חבילה) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • מלח, פלפל גרוס
  • גרידה מלימון אחד
  • חופן עלי בזיליקום
  • 250 מ"ל שמן חמניות
  • 3 חלבונים
  • לרוטב:
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • חופן עלי בזיליקום

אופן הכנה:

הכנה
1. להכנת הבלילה (טמפורה): מנפים את הקמח אל תוך קערת ערבוב ויוצרים גומה במרכז.
2. יוצקים לגומה את שמן הזית ומערבבים. מוסיפים את המים, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם, מערבבים עד לקבלת מרקם סמיך.
3. מקררים למשך חצי שעה לפחות (ניתן להכין מראש ולשמור במקרר).
4. למילוי הפרחים: פותחים את פרחי הזוקיני בעדינות ומוציאים את האבקנים.
5. מערבבים בקערה את הגבינה עם מלח, פלפל גרוס וגרידת הלימון.
6. מניחים כפית מהמלית על עלה בזיליקום, מקמרים קלות ומחדירים אל תוך הפרח, סוגרים ומהדקים עם עלי הכותרת. חוזרים על הפעולה עם יתר הפרחים.
7. מחממים את השמן במחבת עמוקה/סיר על חום בינוני.
8. להמשך הכנת המנה: מקציפים את החלבונים, עד שהם יציבים ותפוחים, ומקפלים לתוך הבלילה (טמפורה) המקוררת.
9. טובלים את פרחי הזוקיני הממולאים בטמפורה ומטגנים בשמן עמוק (שחיממנו במחבת/סיר) עד לקבלת מרקם זהוב.
10. מסננים ומניחים על נייר סופג.
11. להכנת הרוטב: מחממים מחבת, מוסיפים את השמנת ומצמצמים עד לקבלת מרקם סמיך.
12. מוסיפים את המלח, פלפל, מוסקט והבזיליקום.
13. להרכבת המנה: יוצקים מהרוטב על צלחת הגשה, מניחים מעליו את הפרחים המטוגנים.
14. מקשטים בפלח לימון ועלה בזיליקום ומגישים מיד.

דרג: