פרוסות תפוחי אדמה ובטטה בהקרמה קלה של קצ'קבל

מתכוני נשנושים קלים למנות ראשונות או כחטיפים, כמו מקלות גבינה, אנטיפסטי ועוד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
פרוסות תפוחי אדמה ובטטה בהקרמה קלה של קצ'קבל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כוס סלרי אמריקאי, פרוס
  • 1 כף עלי רוזמרין טרי קצוצים גס
  • 100 גרם חמאת תנובה קרה
  • 120 גרם גבינת "גלעד קצ'קבל", מגוררת
  • 3תפוחי אדמה בינוניים
  • 3 בטטות בינוניות

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 

1. שוטפים היטב את הבטטות ואת תפוח האדמה.
2. מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
3. פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה לפרוסות ברוחב ס"מ.
4. מסדרים את הפרוסות כמניפת קלפים בכלי פיירקס בינוני, פרוסת בטטה ופרוסת תפוח אדמה לסירוגין.
5. מפזרים מעל ובצורה שווה 2 קורט מלח גס וקורט בינוני של פלפל לבן גרוס.
6. מפזרים מעל תפוח האדמה והבטטה את עלי הרוזמרין ופרוסות הסלרי.
7. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומסדרים מעל כל פרוסות תפוחי האדמה והבטטה.
8. מכסים ברדיד אלומיניום ואוטמים היטב.
9. מעבירים לצלייה של 40 דקות בתנור החם.
10. מוציאים את התבנית מהתנור ופותחים בזהירות את נייר הכסף.
11. בוזקים מעל המאפה כולו את גבינת הקצ'קבל ומחזירים להשחמה בתנור החם. מוציאים ומגישים מיד.
דרג: