פרוסות קרם לימון

עוגה נהדרת וקלת הכנה בטעם קיצי - בצק תופין מועשר בקוקוס בפירורי ביסקוויט פריכים וקרם לימוני חמצמץ וקריר.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
פרוסות קרם לימון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: עוגה מלבנית 33x23 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס התופין:
  • 3 ביצים גדולות
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות שמן תירס / חמניות
  • ½ כוס (60 גרם) קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות פירורי ביסקוויט
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף מים
  • לקרם הלימון:
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% שומן
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה" 15%
  • קליפה מגוררת מ־2 לימונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס (100 גרם) + ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • ½ כוס (125 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 חפיסה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • פתיתי קוקוס קלוי וקוקוס טחון לעיטור

אופן הכנה:

1. משמנים במעט חמאה את תחתיתה של תבנית מלבנית 33x23 ס"מ. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
2. מכינים את בסיס התופין. בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם הסוכר ועם תמצית הווניל במשך 4-3 דקות לקציפה תפוחה מאוד וסמיכה מאוד. מוסיפים את השמן בזרם דק תוך הקצפה. מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, פירורי ביסקוויט וקוקוס וזורים על קציפת הביצים. מוסיפים את מיץ הלימון ואת המים, ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה. אופים במרכז התנור במשך 22-20 דקות, עד שמרכז העוגה קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.
3. מכינים את קרם הלימון. בקערה גדולה מערבלים יחד גבינת נפוליאון, שמנת חמוצה, קליפת לימון, תמצית וניל וחצי כוס סוכר לתערובת חלקה. מוסיפים את מיץ הלימון בזרם דק תוך ערבול מתמיד. מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבלים לקרם חלק.
4. בקערה שנייה מקציפים את השמנת להקצפה עם רבע כוס סוכר לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך קרם הלימון. מורחים את הקרם על בסיס התופין ומחליקים את פניו. זורים על הקרם תערובת של פתיתי קוקוס קלוי וקוקוס טחון (או רק קוקוס טחון). מכסים ומקררים במשך 8 שעות לפחות, כדי להניח לטעמים להתמזג ולעודפי הלחות להיספג בבסיס. לפני ההגשה חותכים לפרוסות מרובעות או מלבניות בגודל הרצוי.
דרג: