פרוסות פרומעז מצופות על מצע של סלט רענן

פרוסות פרומעז מצופות על מצע של סלט רענן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פרוסות פרומעז מצופות על מצע של סלט רענן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 עגבניות בינוניות מזן תמר
  • 2 מלפפונים בינוניים לא קלופים
  • 0.33 כפית שום כתוש
  • 1 בצל אדום קטן
  • חופן עלי סלק
  • 0.33 חסה אמריקאית בינונית
  • 1 גזר בינוני, חתוך לגפרורים דקיקים
  • 0.5 קולרבי בינוני
  • מלח גס
  • שמן זית
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • סוכר
  • 1 גליל גבינת פיראוס פרומעז רכה של תנובה
  • פרורי פנקו (להשיג ברשתות השיווק)
  • 2 ביצים טרופות
  • קמח תופח
  • פלפל שחור גרוס
  • פפריקה חריפה
  • עלים מענף רוזמרין בינוני, קצוצים דק
  • שמן קנולה
  • 3 ענפי פטרוזיליה חתוכים גס לעיטור המנה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. פורסים את פרוסות העגבניות לחצי, את הבצל פורסים לטבעות דקות, את המלפפון פורסים לחצאי פרוסות בינוניות, את עלי הסלק והחסה חותכים גס ואת הקולרבי פורסים לפרוסות בינוניות.
2. מערבבים את הירקות עם הגזר החתוך ומתבלים בקורט מלח גס, בשום כתוש, 2 כפות שמן זית, חומץ תפוחים, חרדל גרגירים וקורט סוכר.
3. פורסים את הפרומעז בעזרת סכין חדה וחלקה הטבולה בכוס מים רותחים, לפרוסות של 2 ס"מ.
4. שוברים את הביצים לקערה עמוקה ומערבלים
5. עורמים את הפנקו בצלחת שטוחה
6. עורמים את הקמח התופח בצלחת שטוחה.
7. מתבלים את הקמח עם קורט מלח, מעט פלפל שחור טחון, פפריקה חריפה אדומה ומערבבים.
8. את הפנקו מערבבים עם הרוזמרין הקצוץ.
9. טובלים פרוסת פרומעז בקמח מ-2 הצדדים, מעבירים לביצה וטובלים מ-2 הצדדים ולפרורי הפנקו לציפוי מלא.
10. מחממים שמן קנולה בגובה חצי ס"מ לחום בינוני וצולים את פרוסות הפרומעז המצופות משני הצדדים להשחמה קלה.
11. את פרוסות הפרומעז החמות מסדרים מעל הסלט הטרי ומעטרים בענפי פטרוזיליה חתוכים גס.

דרג: